Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
De baby Boom in huize Hendriks

Ja sorry de laatste tijd weinig tijd gehad om mijn page bij te houden door al die drukte, daarbij was mijn domein even moeilijk aan het doen, dus kwam niet aan mijn page

Zal in het kort vertellen wat er allemaal gebeurd is, op de eerste plaats is het echt hier een baby creche geworden, de pups van Rivka doen het geweldig, geen centje pijn en zijn al naar een grote kooi verhuist.

Mevrouwtje Naadria is ondertussen ook bevallen van 6 gezonde pups en dat gaat ook allemaal prima

Toen volgde onze Ava, maar ik me best een beetje druk om maakte, want vorig jaar verhaal Ektor en in feb 2 dode pups, maar deze keer ging alles geweldig ze was maandag 16 april op 42 dagen, maar ze was echt super rond dus had haar zondag al in haar mama kooi gezet, gelukkig maar want was even een paar uurtjes weg, dacht kan toch geen kwaad, maar bij het thuis komen had mevrouw er al 3 kleintjes liggen, uit eindelijk zijn het er 7 geworden, waarvan de volgende dag het kleinste en laatste pupje overleden is, maar dat is de natuur

We hebben haar goed in de gaten gehouden ivm voeden, maar dit jaar gaat alles prima bij haar, haar pups groeien goed, en het leukste is ze heeft er 1 albino man bij wat we heel bijzonder vinden want ze is gedekt door Stripe

Daarna volgde onze Moortje, zij moest zondag 22 April bevallen, nee hoor dacht ze ik doe dat wel even anders, we hadden de mama kooi al klaar en wilde haar zaterdag morgen erin zetten, maar was niet meer nodig, toen ik s'morgens de meiden buiten wilden zetten, lag Moortje nog onder de dekens, maar dacht er verder niks van, toen ik weer bij de kooi kwam om haar te pakken kwam ze heel voorzichtig met haar kopje eruit, en ja toen kreeg ik de verrassing van mijn leven, heel zacht gepiep, wat bleek Moortje was vrijdag nacht of zaterdag vroeg in de ochtend bevallen van 5 pups gewoon in de meiden groep, dus ik denk ook dat die haar geholpen hebben. Toen ik van de eerste schrik bekomen was heb ik haar gelijk in de mama kooi gelegd met de pups en natuurlijk zoals het hoort gelijk een bakje waltham met kruidjes in

We mogen heel trots op haar zijn want ze is een fantastische moeder die haar pups geweldig verzorgd.

Dus mag nu met trots zeggen dat we in het geheel 4 mama's hebben met samen 21 pups die het super goed doen.

Natuurlijk zoals het vaker gaat bij ons, zit bij al die happiness ook een beetje down kantje, want onze grote mooie man Quasi heeft een heel verhaal achter de rug.

het bleek dat hij een grote bal in zijn lies had, we dachten een teelbal wat niet verwijderd was, maar na navraag in Belgie bleek hij toch keurig gecastreerd. Maar goed zijn lies moest open en volgens onze Da bleek het toch wel een teelbal tezijn, gelukkig kon die vlug verwijderd worden.

Om een lang verhaal kort te maken operatie ging prima, maar daarna begon de ellende, wond ging iedere keer open, of hij nu gehecht of geniet werd, en op een gegeven moment kreeg hij aan de andere kant van zijn lies een behoorlijke ontsteking, het zag er allemaal niet best uit, maar gelukkig met heel veel geduld en liefde hebben we hem er toch doorheen weten te slepen.

Hij is nog niet helemaal hersteld, hij heeft ook een plekje gekregen bovenin de mama kooi zodat hij lekker rustig kan liggen, en hij loopt nu per dag 10 minuten en dan is zijn energie weer op.

Gelukkig eet en drinkt hij nu wel weer normaal, maar met al die  ellende en verdovingen is hij toch erg verzwakt, maar ben er van overtuigd dat wij hem er echt wel weer bovenop krijgen

Ok en dan vergeet ik bijna nog iets heel leuks te vertellen, we hebben sinds 6 April een mooi milkmouth meisje erbij van 8 weken, zij komt van onze lieve vriendin Audrey van frettery Lazy Diamonds

Zij is een echte wildebras maar dat past er hier wel goed tussen.

Zo heb jullie weer even op de hoogte gehouden, zal proberen alle vorderingen van de pups en van Quasi tijdelijk bij te houden