Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
De laatste blog van 2017

Zo het is echt weer een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven,  ook weer veel gebeurd.

Ondertussen ook aan ijn linkerpols geopereerd, dus behoorlijk lang herstel maar zoals het er nu uit ziet is het wel allemaal goed gelukt.

1 dag na mijn operatie 10 Oktober hebben we onze Jabba moeten laten gaan, hij was helemaal op, was net of hij op me gewacht had dat ik weer thuis van het ziekenhuis was, hij is s avonds rustig in zijn kooi ingeslapen. Hoe oud hij precies was weten we niet we hebben hem van de opvang uit Born gekregen hadden hem gevonden op straat. Onze mooie albino man was een bijzonder kereltje, in het begin gilde hij moord en brand als hij een andere fret zag, maar met heel veel liefde en geduld leefde hij heerlijk tussen de rest van de fretten.

De laatste maand ging het al moeilijk met hem, hij was zo lief dat hij gewoon de hele dag uit zijn kooi mocht want hij liep toch niet meer weg, we hebben er alles aan gedaan om hem weer op te krikken, maar wilde niet echt meer, hij at geweldig, maar hij werd alleen maar margerder, en zijn ontlasting kregen we ook niet meer goed wat we ook probeerden, maar hij heeft het die laatste maand wel gigantisch na zijn zin nog gehad, gewoon de hele dag los lopen en als hij moe was ging hij in zijn zak onder de bank liggen, moest er echt aan denken dat ik heb s avonds voordat we na bed gingen even in zijn kooi deed, want echt zindelijk was hij ook niet meer, dus voor de nacht was dat beter. We hebben hem jammer genoeg maar een paar jaar mogen hebben, maar we zijn blij dat we in die tijd heb toch een fijn leven hebben kunnen geven.  Hij zal ook altijd een plekje in ons hartje hebben, en hij heeft een mooi plekje in de tuin gekregen naast zijn grote vriend Wizzy.

 

                               Jabba met zijn grote vriend Loki Loffer

Ook hebben we met een positief gevoel ons puppen seizoen afgesloten, onze kleine mooie volangora vrouw is 25 Oktober verhuisd naar Leiden , ze heeft de naam Bibi gekregen en heeft een gigantisch huisje bij Wendy en Ramon gekregen waar ze doorendoor verwend wordt, en waar ze samen leeft met nieuwe vriendjes een hond en een kat en dat gaat ook gigantisch

                                                                 Bibi met haar nieuwe baasjes Wendy en Ramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus al onze pups van 2017 hebben een geweldig huisje gevonden.

Ook heeft Rik de fretten kooien verbouwd en aangepast we hebben nu de kooien 3 hoog en de mama kooi staat nu aan de andere kant, ziet er geweldig uit en werkt makkelijk.

Onze twee eigen pups van 2017 de mannen Riddick en Ektor zijn ondertussen uitgegroeid tot stevige heren, Riddick zit bij Loki in de kooi en dat gaat ondanks de brons prima, en onze gekke Ektor mag nog bij de dames in de kooi, en dat gaat ook heel goed

                                                                                       Riddick en Ektor

            

 

We mogen niet mopperen over de clan ze gedragen zich allemaal prima, zelf onze oma Snowy is tegenwoordig een stuk milder geworden, ze kan gewoon met de groep eruit, is nog wel eens gepiep maar dat was het ook, tegenwoordig heeft ze Nôortje bij zich liggen in de kooi, en zo zie je maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ze hebben het fijn samen

Natuurlijk hebben we er ook wat oudjes tussen zoals Blue en Odin, voorlopig doen ze het nog heel goed, eten lekker hun vleesje als ze eruit mogen, lopen een beetje en gaan dan in een zak onder de bank slapen, hoe lang me ze nog mogen hebben weet ik niet, onze Blue is ruim 7 jr en Odin weten we niet precies omdat hij uit een dierenwinkel komt, maar zolang het nog zo gaat als nu mogen we niet mopperen

           

En nog net op het nippertje van het jaar 2017 hebben we er een niewe telg bij gekregen van een heel goede vriend. het is een silvermit volangora meisje en we hebben haar de naam Aphrodite gegeven.

Ze is super lief en de hele clan heeft haar geaccepteert, maar haar alle grootste vriend is onze kleine kater Sneep waar ze dagelijks ook heerlijk mee ravot door de huiskamer, wij zijn zo blij met haar

 

                Aphrodite met haar vriendje Sneep

                                                                    Samen slapen met de meiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus we gaan het jaar 2017 met een lach en een traan afsluiten, we hebben weer teveel kids verloren, maar we hebben ook weer nieuwe pups een geweldig huisje kunnen bezorgen, en natuurlijk net op het nippertje van het nieuwe jaar ook weer een geweldig meisje erbij gekregen