Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Yessss we hebben pups

Ja het heeft lang geduurd, dat ik weer even tijd en zin vond om een nieuwe blog te schrijven, maar werd de hoogste tijd, want YES wij hebben de eerste pups in 2017

Heel bijzonder is dat onze Vinny en Noortje bijna gelijk gedekt zijn, dus ze zijn ook samen de mama kooi ingegaan, en dat ging geweldig want ze waren heel rustig. Maandag morgen 13 Feb begon Noortje aan haar bevalling en het mooie was Vinny hielp haar netjes mee, het was echt bijzonder om na die twee te kijken

Ging perfect samen, en ging ook allemaal vlug achter elkaar, uit eindelijk bleek dat ze 4 pups had, waarvan 1 wel heel klein was, en ik het ergste vreesde, jammer genoeg is dat ook gebeurd, de kleinste heeft niet lang geleefd.

 

De dames zijn unieke mama's, want de kids mochten bij alle twee drinken, en werden ook door alle twee gewassen. Natuurlijk hoopte ik erop dat Vinny ook nog pups kreeg, maar jammer genoeg bleek dat dus van niet. Maar volgens mij had ze er weinig problemen mee het co-ouderschap wat ze kon delen met Noortje beviel haar prima

De pups deden het van begin af aan heel goed, voor de zekerheid ben ik toch al vanaf dag 3 voorzichtig met het speentje een paar druppels melk gaan voeren zodat ze al aan de speen zouden wennen, gelukkig vonden de moeders dat ook prima

Na een paar dagen konden we het geslacht bepalen, het blijkt 1 manneke en 2 meisjes tezijn, waarvan het manneke in het begin qua gewicht iets achter bleef, maar dat werd met de dag beter.

Ondertussen zijn ze nu ruim 14 dagen en wegen al rond de 75 gram, dus dat gaat echt geweldig. Je ziet dat ze nog bij alle twee de dames drinken, maar volgens mij komt er bij Noortje nog weinig uit(ze wordt zelfs weer loops, maar doen we natuurlijk nu niks mee) maar Vinny heeft wel melk voor een hele clan, echt geweldig. Ook valt me op dat de twee dames ontzettend aan elkaar gehecht zijn, zovlug als ze er even uit mogen voor hun rondje rennen en hun papje, is het net aan 5 minuten en dan willen ze alle twee weer de kooi in, en de 1 trekt de ander aan zijn oor om maar in de kooi te komen, en als ik dan de pups terug leg zijn ze beiden ook bezig om ze helemaal te wassen

    

Dus super trots op deze dames. Wat we nu onder tussen ook kunnen zien is langzamerhand de kleurtjes, heel bijzonder alle 3 anders, en volgens de kenners is ons mannetje een vol angora, daar gaan we nog hard over nadenken om deze misschien zelf in de clan te behouden omdat dit dan de nakomer van Stripe(papa) wordt, want die wordt ook alweer 4 jr

Maar goed we zitten nu op ruim 2 weken en hopen er op dat alles goed blijft gaan, natuurlijk houden we de twee mama's gewoon lekker bij elkaar en mogen ze samen de kids groot brengen

 

Ja en als alles goed gaat hoeven we niet meer lang te wachten op het volgende gepiep, onze kleine spitsmuis Ava is rond 6 Maart uitgeteld, en Rivka rond 10 Maart. Ze zien er alle twee gigantisch uit, dus hopen echt dat hier pups uit geboren worden. De vader van Ava haar pups zou dan Loki Loffer zijn van Dwf en de vader van de pups van Rivka zou onze mooie man Stripe zijn

Aangezien deze twee dames als zussen zijn opgegroeid en ook heel erg aan elkaar gehecht zijn, gaan we ook proberen om deze twee samen in de mama kooi te zetten, maar dat is even afwachten hoe het verder verloopt.

Dus komende week weer vingers en pootjes gekruist