Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
De nieuwtjes in onze clan

Sorry alweer een hele tijd geen blog geschreven, maar nu eindelijk toch tijd en zin gevonden om even iets te vertellen.

Laten we maar weer beginnen met het slechte nieuws, en hopen dat dit voor het laatst was dit jaar.

De kleine Dew man van Snowy heeft het niet geredt en is met 6 weken rustig op mijn schouder ingeslapen(30 Augustus), dit was wel een heel verdrietig verhaal, omdat we ook niet wisten waar dit aan lag, We waren nog met hem bij de Da geweest, maar deze kon ook niet gelijk iets constateren, dus kreeg wel antibiotica, pijn spuitje en vocht toegediend, maar dit heeft jammer genoeg ook niet mogen helpen.

En natuurlijk heeft dit kleine manneke een mooi plekje in onze tuin gekregen bij zijn andere vriendjes

                                     Ons klein lief ventje

Gelukkig bleef zijn kleine zusje het goed doen, en hoe langer ik er over nadacht hoe duidelijker het verhaal voor me werd. Omdat Snowy absoluut niet kan opschieten met de andere fretten behalve de grote mannen Stripe en Mazzel, leek het me een goed idee om dit kleine meisje maar gewoon bij haar moeder te laten, zo dat  mama Snowy niet meer alleen in haar kooi was, en Rik vond dat ook een goed idee, na even zoeken op Google had ik ook gelijk haar naam, en die is geworden Binti ( betekend op zijn Afrikaans dochter) dus heel toepasselijk.Het gaat heel goed zo samen, en als Binti teveel energie heeft en mama wil slapen mag ze lekker bij de 3 musketiertjes( Loki, Ava en Rivka) in de kooi spelen.

Ook als de hele groep los mag lopen binnen loopt Binti er gewoon tussen, en mama Snowy mag in de tweede groep lopen met haar eigen mannen Stripe en Mazzel, natuurlijk ben ik een volhouder dus laat toch regelmatig Snowy met haar mannen en Binti en de drie musketiers samen los lopen, Snowy vindt dat niet helemaal geweldig maar het gaat steeds beter.

 

   

Dus dit jaar is eigenlijk voor ons allemaal een beetje verdrietig en vreemd verlopen, maar ook hebben wij er twee geweldige meiden aan over gehouden Rivka(van Dinda en Armani) en Binti(van Snowy en Stripe)

Dus dit is voor het eerst in al die tijd dat we fretten fokken, dat we zelf 2 pups gehouden hebben, dit is heel bewust gebeurd , het wordt alleen volgend jaar even opletten om de papa's bij hun dochter vandaan te houden, maar is geen probleem, daarbij gaan we hoogstwaarschijnlijk volgend jaar ook Loki als dekfret inzetten.

Dankzij de geweldige temperaturen hebben  tot nu toe (soms een dagje een uitzondering) de hele clan nog overdag in hun buiten verblijven kunnen zitten.

En toeval bestaat dan niet meer, konden via collega van mijn neef Raymond een mooi groot buitenhok krijgen. Rik heeft een dagje hard moeten werken, maar heeft er een geweldig buiten verblijfje van gemaakt voor Snowy en Binti.

En bijzonder heeft Rik het zeker gemaakt, omdat onder het hok een gedeelte van onze kindjes onder tussen begraven lag, heeft hij speciaal voor mij, al hun steentjes in een ster gemaakt en op het hok gezet, zodat we ze zeker niet vergeten zullen.

Voor de rest mogen we niet mopperen, het gaat allemaal goed met onze kleine monsters, en we hopen ondanks bv de leeftijd van Oma Bambam ( ruim 10.5 jr) dat we dit jaar niks meer hoeven te missen en alleen maar van ze mogen genieten, want zovlug het weer te koud buiten wordt, wordt het weer iedere dag binnen de huiskamer afbreken, haha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 

  

 Mama Dinda met Rivka                                  Mama Snowy met Binti