Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Oud en jong wisselen elkaar af

Op de eerste plaats excuces aan onze trouwe fans, heb een hele tijd niet de energie kunnen opbrengen om een nieuwe blog te schrijven

Ik zal eerst maar in het kort onze verdrietige dingen vertellen wat er in onze fretten clan gebeurd is.Op de eerste plaats werd onze Odin goed ziek, en wou niks meer eten, met behulp van de Da en advies van An hebben we hem er wel weer redelijk bovenop gekregen, maar hij blijft soms nog problemen houden met eten, wat ik ook probeer, maar we geven de moed niet op, het is wel een ontzettend sociale fret geworden, hij zit samen met Bambam en Asterix in  1 kooi, als ze naar buiten mogen zitten Blue, Dinda en baby Rivka ook bij hem, en dat gaat ook geweldig.In principe heeft hij geen enkel probleem met andere fretten, de grote man Armani is zijn grootste vriend daar speelt hij het liefste mee als ze los in de huiskamer lopen.

 

 

Ja en we hadden ook behoorlijke verdrietige dagen er tussen zondag 10 Juli heeft onze Aslan ons verlaten en niet lang erna woensdag 13 Juli vond Katara het ook genoeg geweest, kleine troost ze zijn alle twee ingeslapen tussen hun vriendjes en vriendinnetjes.

Aslan is op oudere leeftijd bij ons gekomen, gekregen van mensen  die wisten dat hij hier een goed leven zou hebben, en dat had hij ook(zijn leeftijd was niet echt bekend)hij was een geweldig lieve en sociale fret, en een prima dekfret(papa van Boris en Rafel) en kon met elke andere fret opschieten, het laatste was hij het vaste maatje van onze mama Snowy, ze waren 4 pootjes op 1 buik. Waar hij nu precies aan gestorven is weet ik niet, maar hij was niet ziek, dus volgens mij was hij gewoon op dus ouderdom geschatte leeftijd tussen 6/7 jr

 

Katara ons bijzonder meisje, gekregen van onze goede vriend John was toen ongeveer 3 a 4 jr, het was een super meisje niet alleen qua kleur maar ook qua karakter, ze past ook gewoon in de grote groep, jammer genoeg hebben we nooit pups van haar kunnen krijgen omdat ze steeds weer schijnzwanger bleek te zijn, had eigenlijk besloten om haar een inplantaat te laten zetten, maar was nog niet nodig omdat ze niet meer loops werd. Was eigenlijk allemaal onverwachts, want ze was absoluut niet ziek, ging nog iedere dag met de grote clan naar buiten, en als ze binnen liep had ze energie voor 10 want ze bleef maar door de kamer rennen om katten brokjes te verzamelen. Jammer genoeg woensdag avond wou ze opeens niet meer, en duurde niet lang en ze sliep in tussen al haar vriendjes

We zullen deze geweldige kanjers nooit meer vergeten, en natuurlijk hebben ze alle twee een mooi plekje in onze tuin naast elkaar gekregen.

Gelukkig zijn er ook de laatste tijd nog heel positieve dingen gebeurd, eindelijk is onze eerste pup geboren, Dinda is 6 Juni bevallen van 1 pup

  

Omdat ze maar 1 pup had, hebben Rik en ik hemel en aarde bewogen om samen met mama Dinda dit meisje groot te krijgen( meestal stopt ze melkproductie bij moer als ze maar 1 pup hebben) Rik heeft voor speciale kruiden gezorgd die melkproductie op gang hielden, en ik heb haar van dag 3 met speentjes zo vaak mogelijk bij gevoerd, dit ging super ook dankzij Dinda want zij is een super relaxste mama mocht haar meisje iedere keer pakken

Uiteindelijk hebben wij bij week 5 besloten toen haar eerste oogje open ging, dat dit meisje Rivka ging heten en in de Hendriks clan zou blijven

Tegenwoordig zit zij al in de grote groep, is zindelijk , eet kitten brokjes en vind tante Vinny en Opa Wizzy het aller liefste

En ja toen kwam het volgende blijde nieuws onze ervaren mama Snowy begon dinsdag 12 Juli  om 23.05 uur met de bevalling, liep allemaal prima, om 01.05 was nummer 3 geboren, en dat bleek het te zijn, ondanks dat ze zo dik was.

Natuurlijk ben ik wel gelijk de volgende morgen naar de Da gegaan voor controle, maar ze bleek echt helemaal leeg te zijn.

  

Zover wij het konden zien waren het 2 meisjes en 1 jongen en zag er prima uit.

Toch jammer genoeg had mama de volgende dag 1 meisje aan de kant gelegd, en deze is ook gestorven(natuurlijk heeft zij ook een mooi plekje in onze tuin gekregen tussen Aslan en Katara.

Voor de rest mogen we super trots op Snowy zijn, want ze is een super mama, en heeft melk voor 10, dat is ook wel tezien aan de pups, ze zijn nu dik 1.5 week en wegen 54(man) en 50 gram( vrouw)

  

 

Ja en nu wordt het weer van de week spannend, onze kleine Vinny zou voor het eerst moeder kunnen worden, ze is a.s. dinsdag 26 Juli uitgerekend, we zijn heel benieuwd, ze ziet er geweldig uit, behoorlijke buik, flinke opgezette tepels en haar gewicht is goed toe genomen, maar goed we gillen nog niet te hard afwachten dus :-)

    

En als het dan heel goed nog mag gaan dit jaar krijgen we misschien nog een verrassing, maar daar vertel ik pas later over.

Zo ik denk dat ik jullie nu allemaal een beetje heb bij gepraat over de veranderingen in onze Hendriks clan, zal proberen om nu vaker een blog te schrijven zodat jullie bij blijven

 

                               Onze grote trots baby Rivka