Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Een nieuweling in de familie

Jaja, toeval bestaat niet, we moesten even stro gaan halen voor onze konijnen  bij Stelo (dierenwinkel in de buurt)

Natuurlijk kijken we ook altijd even bij de dieren afdeling, en of het zo moest, ze hadden ook twee fretten zitten( 1 man, maar is hun dekfret) en een geweldig mooie fret wat naderhand een gecastreerde man van rond de 1.5/ 2 jr bleek tezijn. Was s'morgens binnen gebracht door een man, omdat hij zwaar allergies bleek tezijn en moeite met de luchtwegen had.

Gelukkig staan Rik en ik meestal  op 1 lijn wat dieren betreft, dus waren gelijk verkocht, en Rik riep leuk is dan mijn verjaardags cadeau.

Zo gezegd zo gedaan dus hij ging mee naar huis, onderweg waren we het er al over eens dat hij Odin ging heten.

 

 

Thuis gekomen mocht hij gelijk uit zijn doos, en hij vond het allemaal geweldig, zelfs de katten had hij absoluut geen problemen mee, dus toen maar voorzichtig even een paar rustige kinders uit onze clan er ook uit om te kijken hoe hij daar op reageerde, en gelukkig ging dat ook prima.

We konden wel merken dat hij volgens ons niet echt andere fretten gewend was, want hij gedroeg zich erg terug houdend. Na veel wikken en wegen en bekijken na reacties van de andere fretten, heeft hij een plekje gekregen bij Opa Asterix en Oma Bambam in de kooi.

            

De eerste dagen ging het perfect ook met de andere fretten met hun speel uurtje, moest wel afentoe Armani een beetje dimmen omdat hij te wild speelde, maar van agressie was helemaal geen sprake, we waren er super blij mee.

Ht viel me wel op, wat ik ook probeerde met lekkers te geven, Odin vond er allemaal niks aan, ook de brokken vond hij niks, dus niet lang twijfelen en speciaal andere fretten brokken gaan halen , en die at hij wel.

Jammer genoeg was dat maar even, want opeens wou hij die ook niet, dus dan maar aan de waltham pap, jammer dat was leuk verzonnen van mij, maar na 1 likje hield dat ook op

            

 

Dus toen maar het zware geschut en met hem na de DA, antibiotica voor zijn maag en darmen, en gelijk een zalfje voor zijn oren, deze waren ook niet helemaal schoon (geen oormijt)

Ook kwam Rik met het geweldige idee om speciaal papje voor hem te maken( kipfilet gekookt, waltham, vit B12, een klein stukje banaan, en kitten brokjes) dit allemaal gemengd in de blender en tot een lekker ruikend papje gemalen, gelukkig dit moest wel met een spuitje gevoerd worden maar ging er geweldig in. Kon na een paar uur al verbetering zien, keurig plasje en poepje in de bak

 

Dus tegenwoordig krijgt meneer 2 keer per dag antibiotica, worden zijn oren 2 maal per week behandeld, en krijgt hij om de twee uur zijn papje, hij mag meerdere keren per dag lekker los lopen en dat vind hij geweldig, vooral als hij met mij na boven mag en de hele boven verdieping kan inspecteren.

We weten niet precies wat zijn probleem nu is, maar vermoeden dat hij toch problemen met zijn oren en maag gehad heeft, dus doen het allemaal lekker rustig aan met hem, zodat hij langzaam weer gewicht kan toe nemen, en dat lukt wel . We zullen er alles aan doen om deze super lieve fret hier een geweldig huisje te geven.

Ook hebben nog een nieuwtje over onze dikke buiken meisjes, jammer genoeg is onze Snowy weer schijn zwanger, dus gaan nu maar even afwachten wat onze Vinny deze week gaat doen(woensdag op 42 dagen) en dan is onze kleine Dinda aan de beurt (nog 1.5 week)

Zou leuk zijn om weer pieppiep in huize Hendiks te horen.