Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Update van onze clan

Door prive omstandigheden heb ik al een hele tijd geen blog meer bij gehouden, zal nu hier in het kort vertellen wat er allemaal gebeurd is de afgelopen zomer in onze clan.

Op de eerste plaats hebben  alle pups van Mama Snowy een geweldig goed huisje gevonden, 3 meisjes zijn geplaats in Belgie bij een geweldig stel, 1 mannetje is geplaatst in Kerkrade, 1  meisje in Tilburg, en het laatste meisje is ook naar Belgie gegaan. Gelukkig heb ik met alle nieuwe eigenaren nog regelmatig contact, dus krijg regelmatig updates, en zie dan dat het geweldig met ze gaat.

Mama Snowy vond het in het begin toch even vreemd, maar denk ook dat ze blij was dat ze haar rust had. Toen de clan bij slecht weer binnen moesten lopen, was het toch soms nog al behoorlijk ruzie tussen de dames, dus heb er op een gegeven moment ook maar twee groepen van gemaakt, was niet zo een probleem want de mannen waren toch ook nog in de brons, en vielen de andere vrouwen nog teveel lastig, dus die liepen dan samen los met Snowy en dat ging prima.

 

 

 

 

 

 

Ook hadden we gelukkig nog de buiten verblijven in twee gedeeltes gesplits dus dat was ook geen probleem

Jammer genoeg bleken ook nu weer de laatste twee vrouwen Vinny en Katara schijn zwanger, dus dat was nu ook voor ons einde baby seizoen 2015

Wel is onze clan weer uit gebreid met twee mooie oudjes, wildkleur mannen(broers) van 5 jaar oud, omdat een er van wel behoorlijk dik was, en ze nog niet echt namen hadden, hebben we ze Obelix en Asterix genoemd.

Dit gaat ook heel goed in de clan, het was wel even wennen voor die twee, maar ondertussen gaat het prima, ze delen samen een dubbele kooi met Opa Bommel en Snowy.

Omdat het gelukkig nog steeds zo goed weer is, mag de grote clan overdag naar buiten, en lopen Obelix, Asterix, Bommel en Bambam en tegenwoordig ook Aslan lekker binnen hun rondje.

Heerlijk om tezien, Aslan en Bambam lopen ook meestal naar boven en gaan daar de boel verkennen, de drie opa's blijven lekker beneden, of lopen een rondje gang om daar te drinken en komen dan vanzelf weer de huiskamer in, hoef ze eigenlijk niet echt in de gaten te houden want door het katten luikje voor gaan ze niet .

Ook gaat soms onze oude dame Bambam mee naar boven, de katten zijn al helemaal aan haar gewend, moet er wel mee lachen, is zo een lieve muts, rent gewoon de hele tijd achter me aan, en wilt alles zien wat ik doe

  

 

Zo dat was het weer een beetje het nieuws van onze clan,  we zitten al weer in de herfst, dus zal niet meer lang duren voor dat de kinders meer mooi na hun wintervacht gaan, ben heel benieuwd hoe dat dit jaar gaat uitpakken.

Qua gezondheid, hebben we natuurlijk onze oude Bommel,( ruim 6 jr) die toch wel op zijn laatste teentjes loopt, je kan het wel aan zijn gewicht zien, erg mager ook, maar hij krijgt iedere dag zijn papje en loopt nog heerlijk door te huiskamer te sloffen, dus pijn heeft hij niet, maar of hij volgend jaar nog haalt is maar de vraag . Ja en dan onze twee nieuwelingen zijn ondertussen ook 5.5 jaar, dan kan ik verder even niks over zeggen, hoop wel dat die nog een tijdje mogen mee gaan. Onze Bambam zou officiel nu 9 jr moeten zijn(wat ik me moeilijk kan voorstellen) maar daar gaat het prima mee, dat lijkt soms nog een jonge pup als je haar ziet jumpen door de huiskamer.

Gelukkig met de rest van de clan geen problemen, allemaal in goede gezondheid

Jammer genoeg een kleine aanvulling onze nieuwste Opa Obelix heeft het schijnbaar door de stress niet geredt, hij is 10 Oktober gestorven, dit zijn altijd weer flinke klappen voor ons, je bedoelt het zo goed om toch weer oudere fretten over te nemen, maar soms pakt dat niet goed uit.

Heb hem maar ruim 1 maand mogen hebben, maar was een gigantisch lieve fret, sorry Obelix heeft niet zo mogen zijn, geniet daarboven lekker, en ik zal zolang mogelijk voor je broertje Asterix blijven zorgen, love you