Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Eindelijk weer baby's in onze clan

Heerlijk om s'morgens na beneden te komen en gelijk dat hele mooie geluidje te horen, namelijk het gepiep van kleine fretten pups.

Jammer genoeg hebben wij in 2014 geen pups gehad, de dames hadden er niet echt zin in zullen we maar zeggen.

Ook leek het weer in 2015 behoorlijk tegen te zitten, verschillende lieve dames gedekt, maar iedere keer schijn zwanger(ja waar dat nu precies aan ligt, is altijd maar weer een gok).Onze Snowy is eigenlijk een heel apart verhaal, zij is een DEW fret en gekocht bij een heel lieve vriend van ons, ze is in Juni 2013 geboren.

Tot nu toe was het een dame met een pittig karakter, en niet altijd lief tegen haar soort genootjes, plagen was haar liefste bezigheid, vooral onze lieve Albino man Jabba had daar last van. Van de andere kant zit ze normaal altijd met Zulu en Bommel in 1 kooi, en daar is ze de beste maatjes mee. Jammer genoeg werd Snowy vorig jaar niet loops, en dit jaar was er ook eigenlijk niks aan haar tezien(geen koffie boontje) maar heel vreemd, onze mannen roken toch echt iets anders, want toen ze in het buiten verblijf samen zaten was het raak, zowel onze Mazzel, als Stripe hebben haar gedekt, ja in het begin behoorlijk gegil, maar opeens ging haar boontje toch openstaan, dus heb het maar zo gelaten.Tijdens haar zwangerschap werd haar karakter ook opeens veel liever naar de andere fretten toe, Het was voor mij al vrij vlug duidelijk dat zij echt wel zwanger was, verloor heel veel haar, en haar buik werd maar dikker en dikker, ze was in totaal 220 gram bij gekomen.

De laatste dagen ging ze ook niet meer met de rest na buiten, maar had haar speeluurtje samen met Bommel en Zulu binnen, waar ze ook nog steeds haar kooi mee deelde, heb dit speciaal gedaan omdat ik het vermoeden had als zij ging bevallen dat Zulu haar kon helpen zodat ze rustig werd.

Vrijdag middag heb ik haar even aan Rik gegeven zodat hij  haar buikje kon masseren en een beetje energie erin stoppen zodat zij eventueel kon gaan bevallen, want wij zagen dat ze het heel zwaar had. 

En dat heeft geholpen, want wou s'avonds even kop koffie pakken, en wat zie ik daar de eerste pup op komst, het mooie was ze zat gewoon boven op de deken, en onze Zulu was haar aan het helpen, dus heb maar gelijk onze oude Opa Bommel eruit gepakt zodat die rust had, haha

Zag er gigantisch uit, de samen werking tussen die twee

    

 

 

Op een gegeven moment werd Zulu toch een beetje bezitterig, dus heb haar toch voorzichtig eruit gepakt, en heerlijk geknuffeld omdat ze zo geweldig werk had verricht. Ondertussen ging Snowy rustig verder, al heel snel hadden we er 4 liggen.

  

Ze deed het geweldig, rustig onder de dekens liggen bij haar pups, en zovlug er weer een volgende kwam ging ze boven de dekens, persen, nageboorte op eten, pup schoon likken, en weer onder de dekens mee nemen.

    

Zo ging dat eigenlijk de hele nacht door, Rik was rond 1.00 uur na bed gegaan, en ik zat hier met koffie en de meeste poezen kinderen heerlijk te genieten van onze Snowy, haar kooi stond gewoon open, en kon haar tussen door ook gewoon even strelen en pap geven.

Rond 4.45 dacht ik dat ze 8 pups had, maar had me vergist het bleken ondertussen al 10 tezijn. Opeens werd ze toch een beetje onrustig, en klom naar boven in haar piratenschip, nam het risico maar om haar een schone deken te geven en daar voorzichtig de pups in te rollen, en ja hoor dat hielp ze kwam gelijk na beneden en ging bij haar pups liggen, mooi dacht ik, gelijk piratenschip uit de kooi, voordat ze daar haar pups in ging slepen :-)

Rond 5.00 uur lag mama Snowy tevreden onder de deken, en hoorde ik geweldig mooie piep geluidjes, dus werd het nu ook voor mij even tijd om mijn oogjes op de bank te gaan sluiten, maar ja was natuurlijk zo vol energie dat het bij dutten bleef, en iedere keer aan het luisteren was of ik nog piep geluidjes hoorde. Maar het bleef allemaal gelukkig goed gaan, s'morgens leefden ze nog alle 10

Vandaag zondagmiddag mocht Snowy even lekker lopen met Zulu en Bommel zodat wij even goed de kooi konden schoon maken en de pups konden wegen, dat ging gigantisch goed, ze gedraagt zich geweldig, zelf toen ze even op de weegschaal moest was ze lief, ze is nu ook meer dan 200 gram minder in gewicht, maar dat lijkt me logisch. Na tien minuutjes hoorde ze natuurlijk haar pups piepen en ja hoor klauter klauter weer de kooi in, maar nog steeds super lief.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik had een excel sheet voor me gemaakt zodat ik alles goed kan bijhouden, ging prima, zoals we nu gokken zijn er 7 vrouwen en 3 mannen(maar nog niks zeker) en het gewicht loopt van 6 tot 11 gram, dus nog redelijk klein, maar ze zien er allemaal heel goed uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk zijn wij super happy om eindelijk weer gepiep in ons huisje te horen, dus de komende tijd weer heerlijk druk bezig met onze fretten kinders, en als alles goed gaat verwachten we ook nog pups van Katara en Vinny, maar is nog te vroeg om daar iets met zekerheid over te zeggen.