Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Gembloux

Ons lief bijzondere meisje Gembloux (Sandy Color)

Geboren Mei 2011

Kwam bij ons wonen toen ze ongeveer 8 maanden was, ze moest weg omdat ze beet werd er gezegt, och ja het bekende gegeven, ze heeft hier nog nooit gebeten.

Ze is altijd heel erg lief en aanhankelijk geweest, jammer genoeg is ze geen mama mogen worden, ondanks verschillende dekkingen was ze steeds schijn zwanger, op een gegeven moment vertrouwde ik dat niet helemaal, dus ben met haar naar de DA gegaan, was goede beslissing van mij, want ze moest gelijk geholpen worden want had een ontstoken baarmoeder.

Ondanks de zware operatie was ze vlug weer de oude, en speelde ze altijd pleeg mama voor de pups van de andere dames, was altijd lachen ze verzamelde alle baby's in haar zakje en dan mocht er geen andere mama meer bij :-)

 

Ook is zij altijd een echte teamplayer geweest in de groep, nooit problemen met andere fretten, 1 van haar favoriete was Bommel, maar toen onze grote man Wizzy hier kwam was zij gelijk verliefd, en was dat haar echte maatje <3

Van de zomer kreeg ze opeens kleine balletjes onder haar kin en in haar liesen, dus dacht dat ze buiten misschien een stukje naaktslak had opgegeten en een allergische reactie kreeg, omdat lymfen klieren opgezet waren.

Toen dit niet naar een tijdje verdween en haar bolletjes groter werden, ben ik naar mijn Da gegaan, die was op vakantie, maar zijn vervangster was een belgische dierenarts die zelf ook al jaren fretten had gehad, en ja daar kreeg ik gelijk het slechte nieuws te horen, ze had lymphoma(tumoren)

Hier was niks meer aan tedoen(eventueel chemo) dit zag ik zeker niet zitten voor zo een klein beestje en of het zou helpen was ook maar de vraag, dus ik kreeg voor haar prednisolon mee, die ze om de 12 uur in haar papje kreeg.

Daardoor zou ze niet genezen ,maar ze zou nog een tijdje van haar leven kunnen genieten.

En dat deed ze want mevrouw wist heus wel wanneer het tijd was voor haar papje, dat ging er ook altijd keurig in. Voor de rest had ze eigenlijk niet zo een probleem, ze verloor wel gewicht, maar als het speeluurtje er was, deed zei vrolijk mee.

 

Grappig was  dat ze opeens toen ze speeluurtje hadden in de kooi van Aslan/ Bambam en Fang ging liggen, heb haar maar laten liggen want ze lag zo lief bij Fang, Aslan en Bambam vonden dat ook prima.

Vrijdags wou ze opeens haar papje niet meer, heb haar toen met een spuitje gevoerd en terug in de kooi gezet want ze had ook geen zin om te lopen.

En of het zo moest zijn ze is zaterdag 13 December rustig ingeslapen tussen haar vriendjes.

Ben blij dat ze geen lange lijdensweg heeft gehad, want dat had ze niet verdiend, maar had haar graag toch iets langer in ons midden gehad ze was net 3.5 jr

Ook ons lief meisje heeft haar plekje in onze tuin gekregen, ze ligt nu naast de grote alfa man Knutt.

Ren maar weer lekker daarboven lieve muts, je zal altijd in ons hart blijven