Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
De nieuwtjes in onze clan

Zo is weer een tijdje geleden dat ik de tijd genomen heb om een nieuwe blog te schrijven over ons clan.

Laat ik eerst maar beginnen met de leuke en nieuwe dingen die gebeurd zijn in onze clan. Op de eerste plaats is er weer een nieuw meisje bij gekomen( 22 Oktober), haar naam is Vinny geworden(mist een stukje oor, dus naam afgeleid van Vincent van Gogh) het is een wildkleur meisje geboren in Aug 2014

Haar oortje is geweldig genezen, geen probleem, maar jammer genoeg heeft zij ook een ondertandje voor haar lip staan, dus even afwachten hoe dat zich verder ontwikkeld. De clan heeft haar prima op genomen, geen probleem. met uitzondering van Snowy, maar ja die is de laatse tijd toch behoorlijk lastig.

         

 

Ook hebben we via Roswitha(mama van Bambam) voor een prikje een grote XXl  kooi kunnen overkopen.

Dus de clan is even anders verdeeld

          

 

 

 

Ja en het buiten seizoen is nu ook over, dus de badjes lopen nu iedere dag een uurtje binnen los, dat gaat tegenwoordig ook in twee groepen om geen stress te laten ontstaan. In principe alles in groep 1 en de tweede groep bestaat dan uit Bommel/Toopow/ Zulu en Snowy, jammer dat het zo moet maar Snowy kan op het moment niet meer met andere dames of gecastreerde mannen omgaan, behalve Bommel 0f onze grote mannen Stripe en Mazzel.

Gelukkig zijn Malky en Octo ook gewoon in de huiskamer dus speelkameraadjes genoeg.

 

Ja en natuurlijk we blijven ook dit jaar niet gespaard van zieke fretjes, op de eerste plaats heeft onze lieve Gembloux lymfosa's(tumoren) we kunnen haar niet meer genezen, maar ze krijgt nu wel 2 keer per dag Prednisolon, dat gaat voorlopig goed, ze verliest wel gewicht maar ze wil nog altijd heel graag een uurtje buiten spelen. Ook heeft onze Fang een tumor in haar buik, op het moment gaat het met ups en downs met haar, Rik masseert iedere dag haar buikje en dat vindt ze prettig, als ze een goede dag heeft rent ze ook lekker met de rest rond. Dan hebben we nog Dinda(gebroken ribje) ze zit al gigantisch in haar wintervacht, ziet er geweldig uit, maar ze heeft er nog steeds dagen bij dat ze veel spuugt, en dan weer dagen erbij dat het prima gaat, dus is ook weer zo een moeilijk verhaal.

Ja het wordt nog even afwachten voor Fang en Gembloux hoe lang ze nog plezier hier mogen hebben, maar zovlug ik merk dat ze pijn hebben en er geen zin meer in hebben, laat ik ze rustig inslapen.

En Dinda maak ik me voorlopig niet zo heel druk om, is gewoon een spring in het veld denk ik, en als ze zo druk is moet ze dan gewoon spugen :-(

Ook moet nog even even als afsluiting iets heel positiefs kwijt, het is me opgevallen bij fretten, als je maar veel geduld en liefde aan ze geeft is veel mogelijk. Onze Jabba wat zo bang in het begin als hij een andere fret zag,maar past nu geweldig in de groep, Wizzy is opeens de grote papa van de groep geworden, Bambam ons kleine spook heeft energie voor 10 en als ze lastig tegen haar willen doen blaast ze gewoon, en dan onze nieuwe dame Katara, daar zijn geen woorden voor die heeft zich zo goed aanngepast in de groep heerlijk, totaal geen agressie in haar, ook speelt ze graag mama voor Vinny

Zo dit waren weer even alle leuke en minder leuke nieuwtjes over onze fretten, zal proberen om regelmatig weer even iets te schrijven over onze clan.