Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Over mij
Over mij

Mijn Naam is Ria Hendriks, 55 jaar en getrouwd met Rik

Wij wonen in Heerlen samen met alle onze beesten kinderen, en dat zijn 12 Poezen beesten, 16 geweldige fretten, 2 kanaries  en 2 konijnijnen

 

 

 

 

 

 

Mijn eerste kennismaking met een Fret ligt alweer dik 35 jaar terug , toen wij nog in Vlissingen woonden. Rik kwam opeens thuis met een diertje(bleek een mannelijke wildkleur fret te zijn, van 8 weken) Rik was er dol enthousiast over, ik minder want wist niet precies wat ik er mee moest.

En ja toen ook nog bleek dat  Boca(zo hadden we hem genoemd) nogal kon bijten, was ik er al helemaal niet blij mee. Vroeger kon je nog niet zoveel over fretten vinden op internet als tegenwoordig, maar was er toch achter dat dat bijten van Boca, puur spelen was van een pup van 8 weken. En al heel vlug had dat kleine bijzonder dier ons hartje gestolen.

 

Dus besloten na een paar maanden een speel kameraadje voor hem erbij te zoeken , en ja dat werd onze Bitchie een klein albino mannetje, oei wat hebben we die periode veel moeten leren over fretten, vooral als kleine Bitch helemaal door het huis werd gesleept door Boca, gillen was dat hoor, maar ja dat weet iedere fretten liefhebber dat hoort erbij

Maar die twee hadden het gigantisch naar hun zin samen, dus de fretten liefde was voor ons niet meer weg te denken , bleek ook wel toen iemand mij in de dierenwinkel aansprak,of ik nog twee mannetjes fretten erbij wou, hoefden we niet lang over na te denken, toen kwamen Barney en Freddy in ons leven, 2 wildkleur mannen van 2 jaar.

Natuurlijk klikte het niet gelijk tussen die heren, maar met een beetje gezond verstand en veel liefde werd het toch al een hechte groep van 4 heerlijke kerels.

Ja en ook brak er voor ons een dag aan dat we onze eerste fret moesten verliezen, het ergste was, waren niet thuis en kregen opeens telefoon van onze vriendin dat onze Boca dood in de kooi lag , yep dat zijn dingen waar ik nu naar 30 jaar fretten te hebben nog steeds erg moeilijk mee heb.

                                            

 

 Al hoewel een fret als huisdier 10 jr zou kunnen worden, jammer  genoeg heb ik het nog niet mee gemaakt, onze oudste man(albino) is 7 jaar geworden.Gelukkig nu in het bezit van 2 Opa's onze Frodo(als pup hier gekomen) wordt in augustus 7 jr, en onze Shadow gekregen van twee lieve dames is geschatte leeftijd ongeveer nu 8 jr.

Jammer genoeg zijn onze Opa's ook niet meer, ze zijn alle twee van ouderdom gestorven, Frodo in 2012 en Shadow in 2013

Inmiddels wonen we nu al weer 16 jaar in Limburg, en daar ging onze liefde voor fretten gewoon door, want er kwamen  weer twee mooie kereltjes bij Timon en Phoemba, we hielden het bewust bij mannen, omdat we daar heel goede ervaringen mee hadden, en de castratie ook heel makkelijk verloopt bij een fret.

Naar vele jaren plezier gehad te hebben van onze fretten , hadden we nog maar onze Timon(Albino man 7 jr) over, deze was wel heel bijzonder, meneer was zo lief, dat hij eigenlijk niet meer in zijn kooi moest, hij liep door huis en tuin of het zo hoorde, samen met onze katten. Zodoende besloten we eigenlijk als Timon niet meer zou zijn, geen fretten meer te nemen, omdat ze toch wel jong stierven, en ik daar niet echt mee overweg kon.

Maar het blijkt als je eenmaal besmet bent met het Fretten virus, dat je er niet meer van af komt , want wij kwamen bij een goede vriend weer fretten tegen, en ja verkocht he, maar toen bewust beslissing genomen voor een man en vrouw, met in het achterhoofd, wie weet misschien ooit een nestje pups.

Ook deze twee Frodo en Podo waren geweldige fretten, en voor ons weer een les, want vrouwtjes zijn toch even anders. Uiteindelijk hebben we maar besloten om ze toch alle twee te laten helpen, moet zeggen vooral de sterilisatie van Podo was heel bijzonder, mocht er van onze dierenarts bij blijven.

Inmiddels is onze Podo ook niet meer, ons eerste lief meisje is maar 4 jaar geworden, Frodo  onze super Opa is er jammer genoeg ook niet meer, hij is 7 jr geworden

Vanaf Januari 2007 tot aan nu, zijn er verschillende afdank fretjes bij gekomen,meisjes met korte staartjes,3 pootjes, 2 pootjes, en zelf een meisje die ze gewoon op straat hebben gezet,ook fretjes die zogenaamd vals zouden zijn, en nog een heel bijzondere fret onze oude opa Shadow denkelijk nu rond de 8 jaar.

Jammer genoeg zijn wij in die tussen tijd ook weer fretjes verloren, die zo ziek waren dat we ze niet meer konden redden.

Maar ook positieve dingen , sinds 10 jaar hebben we nu ook al een paar super nestjes gehad, van onze Troubles, Leva, Ploermel, Toopow , Eska en Bella. Snowy, Dinda en dit was een gigantische ervaring.

Ja en ook vaak schijn zwangere dames hier gehad, maar dat schijnt toch wel vaker voor te komen bij fretten.

Verder hebben wij nu een clan van 16 fretten , wat wel veel werk is, maar waar we ook zo veel liefde van terug krijgen

 

 

 

 

 

 

 

                           Onze kids van 2015 mama Snowy