Fretten-Ria
A never ending lovestory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mok Mok Mail
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Eindelijk weer een blog van onze clan

Bah , bah heeft even geduurd, maar hier eindelijk een nieuwe blog van onze frettenclan, door verhuizing van mijn page naar een andere provider, heeft het even geduurd, want had er weinig tijd voor om weer alles opnieuw tegaan opzetten, gelukkig heeft Rik me ook veel geholpen.

Niet alles zal terug komen op de nieuwe page, maar een gedeelte ervan wel.

Laten we maar weer van vooraf aan beginnen, onze clan bestaat nu uit 14 fretten, waarvan 8 mannen en 6 vrouwen, dus een paar nieuwelingen.

Op de eerste plaats een paar verdrietige dingen, onze lieve Eska is in December te midden van haar clan rustig ingeslapen, onze oudste lieve vrouw Ploermel heeft 17 Maart een miskraam gehad, en was daardoor zo verzwakt dat ze gestorven is, dit was een grote klap voor ons, zoiets had ik nog nooit mee gemaakt.

Onze Zulu wat gedekt was door onze nieuwe mannen Mazzel en Stripe, had wel bloedverlies, maar verder is daaruit niks geboren, ondertussen weer gedekt door Aslan 16 Maart, wat heel goed verliep, dus maar eens afwachten.

Na verdriet komt gelukkig ook weer een beetje blijdschap, omdat we ook weer 2 lieve meisjes met een handicap hebben kunnen redden van een zekere dood.

Ons eerste nieuw meisje heet Fang een wildkleur meisje, heeft een hoektandje voor haar lip staan, ziet een beetje komisch uit, is eigenlijk een schoonheidsfoutje, maar daardoor wil niemand haar hebben, voorlopig levert dat tandje geen problemen op, maar als dat wel zo zijn zijn heb ik al met mijn Da afgesproken dat het tandje eruit getrokken wordt .

Ons tweede nieuw meisje heet Dinda(Indisch voor meisje) (bedankt Monique) een sandy color meisje, die een vreemde bobbel onder haar buikje heeft, denkelijk een gebroken ribje gehad wat verkeerd aan elkaar gegroeid is, maar verlopig schijnt ze er weinig last van te hebben, want ze speelt heel graag met Fang en Snowy

 

Sinds Zondag mogen onze kindjes ook weer in hun buiten verblijven om  te genieten van het mooie weer, jammer genoeg is onze Mazzel een beetje vervelend door zijn hormoontjes tegen onze mooie angora man Wizzy en albino man Jabba, dus heb ze nu in twee verschillende verblijven zitten. Maar geloof niet dat ze het erg vinden. Over het algemeen als de groep binnen loopt is het geen probleem omdat ik er ook bij ben, als Mazzel dan vervelend doet, krijgt hij een time out, dus 5 min verplicht terug in zijn kooi om af te koelen :-)

Gelukkig gaat qua gezondheid eigenlijk alles nog goed met de groep, ja natuurlijk onze Alfa man Knutt(nu ruim 6 jr) is behoorlijk kaal en vrij zwaar, dus als je hem ziet schrik je wel, maar geloof me hij heeft het nog gigantisch na zijn zin als hij uit de kooi mag, en hij is ook nog altijd de baas van de groep.

Dan hebben we ook nog onze kleine Toopow(mist twee kleine stukjes van haar achter pootjes) blijft een mini muts rond de 550 gram, eet niet bijzonder veel, heeft ook niet altijd zin om te spelen, maar als ze wel zin heeft dan is het ook echt een wervelwind, jammer genoeg is ze dit jaar nog niet loops geworden.

Ik heb tegenwoordig 4 grote kooien in gebruik, nummer 1 zit Knutt/ Bommel/Toopow/Zulu/ Snowy/ Fang en Dinda

Nummer 2 zitten de mannen Argo/ Aslan en Jabba

Nummer 3 zitten Wizzy en Gembloux

Nummer 4 zitten onze jonge gekke kerels Stripe en Mazzel

Zo dit waren weer een beetje de nieuwtjes uit onze clan, ga proberen om dit weer wekelijks bij te houden, maar zit zelf even in de lappenmand, dus kan nog wel eens even iets langer duren

 

     

 

    

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 En deze mooie foto's om nog even te laten zien dat katten en fretten best samen kunnen. Onze lieve Onyx met baby meisje Dinda